Özel Günlerde Çalışanlara Verilebilecek Hediyeler

Özel Günlerde Çalışanlara Verilebilecek Hediyeler Özel Günlerde Çalışanlara Verilebilecek Hediyeler

Personellere özel günlerde hediye vermek, ülkemizde oldukça yaygın bir uygulama. Çalışanlarına özel günlerde hediye veren işverenler, çalışanlardaki motivasyon ve verimlilik artışını göz önünde bulundurarak da bu uygulamayı devam ettirirler. Siz de çalışanlarınızı mutlu ederek performanslarını artırmak istiyorsanız sizin için hazırladığımız kurumsal hediye seçeneklerine göz atabilirsiniz. İşte, çalışanlara özel günlerde verilebilecek hediye önerileri:

Hediye Kutusu

Hediye kutuları, çalışanlara verilen popüler özel gün hediyeleri arasında gösterilebilir. Birden fazla hediyeyi içeren bu kutular, çalışanların günlük hayatlarında kullanabilecekleri ürünlerden oluşur. Kahve, çikolata, fincan ve tebrik kartından oluşan hediye kutuları oldukça yaygındır. Fakat farklı hediyeler seçerek çalışanlarınıza özel bir hediye seti oluşturabilmeniz de mümkün. Hizmet aldığınız firmanın sunduğu hediyeler arasından dilediğinizi seçerek çalışanlarınız için kurumsal hediye kutusu oluşturabilir, özel günlerde hediye olarak verebilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş Hediyeler

Birçok kurum, kişiye özel hediyeleri de özel günlerde çalışanlarına verebiliyor. Hediyelerin kişiselleştirilmiş olması, personeller açısından daha fazla anlam taşıyor. Çünkü kişiye özel hediyelere çalışanların adı yazılıyor ve gerçek anlamda özel bir hediye ortaya çıkmış oluyor.

Popüler kişiselleştirilmiş hediyeler arasında isim yazılı kupalar, defterler, kalemler, termoslar ve anahtarlıklar bulunuyor. Bu hediyelerden birini ya da birkaç tanesinden oluşan bir hediye setini çalışanlarınıza armağan edebilirsiniz.

Kurumsal Promosyonlar

paket


Personellerinize hediye verip aynı zamanda marka değerinizi de artırmak istiyorsanız kurumsal promosyonlardan oluşan şirket hediye kutuları hazırlayabilirsiniz. Kurumsal promosyonlar yani firma logolu hediyeler, markanızın farklı alanlarda da görünmesini sağlar. Firma logonuza sahip defter, kalem, kalemlik gibi ürünlerden oluşan kurumsal hediye paketlerini özel günlerde hediye olarak seçebilir, çalışanlarınızın iş yerine olan bağını güçlendirebilirsiniz.

Seyahat & Tatil

Kurumsal hediye önerileri arasında çalışanlar tarafından en çok sevilenlerden biri tatil hediyesidir. Seyahat ve tatil hediyeleri, çalışanların tatil dönüşündeki motivasyonunu artırmak için oldukça etkilidir. Tatilin verimli geçmesinin çalışan verimliliğinde de payı büyüktür. Bu nedenle sadece iş tatili değil, çalışanların zihnini tazeleyecek bir tatil daha etkili olacaktır.

Çalışanlarınız için bir otel veya tesisle anlaşarak tatil hediye edebilirsiniz. Bu hediye esnek bir bütçe gerektirdiği için tatil yerine tatile gidiş yolu için uçak veya otobüs biletini de karşılayabilirsiniz. Ayrıca bu süreçte iş ortaklarınızla da iletişimde kalabilirsiniz. Faaliyet alanınıza göre bir otel veya havayolu firmasıyla çalışıyor olabilirsiniz. İş ortaklarınızdan alacağınız destekle özel günlerde seyahat veya tatil hediye etmeniz daha kolay olacaktır.

Etkinlik Bileti

Klasik hediyelerin yanında bazı yaratıcı hediye fikirleri de çalışanları mutlu etmek için etkili olabiliyor. Yaratıcı kurumsal hediyeler arasında etkinlik biletleri ve davetiyeleri öne çıkıyor. Çalışanlarınıza özel günlerde hediye olarak keyifli bir etkinlik için bilet temin edebilirsiniz. Tiyatro, konser, opera, bale gösterisi gibi sanatsal etkinlikler bu hediye için uygun olabilir.

Bu tür personel hediyeleri sanatsal etkinliklerle sınırlı değildir. Çalışanlarınıza keyifli aktiviteler yapabilecekleri sosyal etkinlikler için de bilet hediye edebilirsiniz. Özellikle çocuk sahibi olan çalışanlarınız için aktiviteli etkinlik yelpazesi oldukça geniştir. Buna ek olarak eğitim kampı, seminer gibi çalışanlarınızın kendilerini geliştirebileceği etkinlikler için de bilet hediye edebilirsiniz.

Hediye Çeki

hediye çeki


Şirketlerin özel günlerde verdiği hediyeler arasında en yaygın olanlardan biri de hediye çekidir. Hediye çekleri, çalışanların ihtiyaçlarını karşılamaları adına bir çeşit nakit yardımı gibidir. Ayrıca hediye çeki verebileceğiniz alan da oldukça geniştir. Kurumlar çoğunlukla giyim mağazalarında geçerli olan çekleri hediye olarak çalışanlarına veriyor.

Elbette bu süreçte anlaşma yapabileceğiniz firmaların sektörleri de önemli. Giyim mağazalarının yanında ev tekstili, beyaz eşya, kitap, yemek ve teknolojik ürünler için de hediye çeki vermeyi tercih edebilirsiniz. Önem vermeniz gereken nokta ise çalışanlarınızın ihtiyaçları. Çalışanlarınızın ihtiyaçlarını bilerek hareket etmeniz, verdiğiniz hediyenin önemini de artıracaktır.

Gıda Desteği

Gıda desteği, ilk akla gelen özel gün hediyesi fikirlerinden biridir. Bunun sebebi biraz da geleneklerle alakalıdır. Başta dinî bayramlar olmak üzere özel günlerde hazırlanan erzak paketleri, gelenekselleşmiş hediyeler arasındadır. Fakat erzak paketleri, içerik bakımından sınırlıdır. Farklı paketler oluşturmak mümkün olsa da çalışanların ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılamayabilir. Bu nedenle alternatif gıda destekleriyle çalışanlarınıza daha verimli bir hediye sunabilirsiniz.

Bu noktada yemek kartına yüklenecek bakiye, çalışanlar için daha faydalı olacaktır. Çünkü her çalışanınızın gıda ihtiyacı farklı olabilir. Standart bir erzak paketi yerine yemek kartına ekleyeceğiniz bakiye, çalışanlarınızın doğrudan kendi gıda ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olur. Yemek kartı konusunda ise TokenFlex hem size hem de çalışanlarınıza kolaylık sağlar.

Çalışanlarınıza TokenFlex yemek kartı vererek ve özel günlerde ekstra bakiye ekleyerek hediye konusunda işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bakiye yüklemelerini online yapabilir, zamandan da tasarruf edebilirsiniz. Üstelik %100’e varan vergi ve prim muafiyeti sayesinde maliyet avantajı da elde edebilirsiniz. Çalışanlarınıza da restoran ve marketlerde geçerli kampanyalarla avantajlı gıda alışverişi imkânı sunabilirsiniz. TokenFlex'e hemen başvurun, çalışanlarınıza özel günlerde kolayca hediye verin.

TokenFlex Uzman Yazarları

Yazar Avatarı

TokenFlex, Türkiye'nin ilk tamamen dijital yemek kartı olarak 2022 yılında Koç Holding iştiraki Token Finansal Teknolojiler tarafından geliştirilmiştir. TokenFlex uzman yazarları, işletme sahipleri, girişimciler, insan kaynakları yöneticileri ve her zaman yeniyi yakalamak isteyen bütün kurumsal liderler için uzmanlıklarını kullanarak en doğru ve en güncel bilgileri derler. Gıda sektörü, vergi mevzuatı, işletme yönetimi, insan kaynakları, finansal yönetim, pazarlama ve çevresel sürdürülebilirlik gibi geniş bir alanı kapsayan konularda güvenilir kaynak analizi yapar ve bu bilgileri sizler için kaleme alır.